Έχω Κότες Στο Χωριό μου – Άρα Είμαι Εγκληματίας?
Ζώ σε ένα χωριό λίγο έξω απο την Κόρινθο, οι κότες εδω είναι συχνό θέαμα αφου πολλοί εχουν στο χωράφι τους, εμένα είχε ο παππούς μου χρόνια, έτσι, αποφάσισα να πάρω και εγώ μερικές, ποιο πολύ για να έχω δικό μου φαγητό χωρίς αντιβιώσεις και υδατάνθρακες που οι μεγάλες φάρμες ταΐζουν τις κότες τους. Μια μέρα λου λοιπών έφτασε στα χέρια μου το παρακάτω χαρτί….
Το έγγραφο αυτό είναι απαράδεκτο και θα πρέπει να ερωτηθούν οι πολίτες αν θα ήθελαν κάτι τόσο καταστροφικό για την υγεία των ίδιων αλλά και του χώματος.
Απο’τι φαίνεται, εταιρίες και περιφερειάρχης έχουν φτιάξει ένα τραγικό, παράλογο και ανήθικο προς την Γη πλαίσιο στο οποίο “απαγορεύουν” γενικά και αόριστα τις κότες! Χωρίς καμιά αναφορά σε κριτήρια όπως μέγεθος χώρου κτλ., έτσι άπλα επειδή μπορούν, χωρίς φυσικά να μας ρωτήσουν Και μιλάμε για χωριά.. όπου υπάρχουν χωράφια με καλλιέργειες!
Δεν το λένε στην TV γιατί έτσι οι πολίτες θα τους ρίχνανε, μοιράζουν το χαρτί τους σε όποιον μπορούν ώστε εμείς οι ίδιοι να λειτουργήσουμε ως αναμεταδότες του ότι “οι κότες απαγορεύονται” ώστε κάποια στιγμή όταν και εμείς οι ίδιοι θα έχουμε πιστέψει την παράνοιά τους τότε θα αρέσουν να το εφαρμόζουν, και τότε η απάντηση μας θα πρέπει να σταματήσει την τρέλα τους μια και καλή.
Παραθέτω υλικό το οποίο εξηγεί πώς οι κότες συγκεκριμένα κανουν καλό στο χώμα, ως φυσικοί ανακυκλωτές και κομποστοποιητές, χωρίς αυτές, το χώμα ξεραίνεται και πεθαίνει:
“
The purpose of this work is to demonstrate a variety of food production systems and engage the community in sustainable & ethical land management. It is intended to provide food as well as interdisciplinary educational opportunities for people of all ages & backgrounds. People of all ages and backgrounds reside on campus and participate in farming and gardening activities as part of their education.
We hope to create more productive outdoor learning spaces and opportunities to demonstrate ideas such as agroecology, permaculture, and sustainable food production. Some of the work we want to demonstrate are so-called “alternative” or “non-conventional” agricultural practices.
These include disciplines such as agroecology (agriculture that mimics natural ecological systems), permaculture (sustainable & self-sufficient design), regenerative agriculture (conservation approach that focuses on topsoil regeneration, biodiversity, improving water cycle, biosequestration, & mitigating climate change),
agroforestry & silvopasture (integration of trees & shrubs with animals), organic agriculture (growing & processing food without the use of synthetic fertilizers & pesticides), and food sovereignty (the right to healthy & culturally appropriate food produced through ecologically sound & sustainable methods), among others.”
Θέλουν να τρως αυτό, γεμάτο αντιβιώσεις χημικά και φάρμακα, ταϊσμένα μόνο με επεξεργασμένη τροφή…
δεν θέλουν να τρως αυτό, ταϊσμένο με φυσικό χορτάρι και έντομα.